Noi precizări. Ce se va întâmpla cu nunțile după 15 mai. Când vor putea participa mai multe persoane

Ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, a vorbit într-o sesiune de răspunsuri și întrebări despre nunțile care erau programate în acest an, titrează Digi24.

Întrebat despre ce anume se va întâmpla cu nunțile din acest an, Vela a precizat că doar după o analiză epidemilogică va fi luată o decizie cu privire la numărul de persoane care pot participa la astfel de eventimente. Epidemiologii și infecționiștii vor fi cei care vor evalua situația, iar în funcție de analiza acestora, se va lua și o decizie oficială. Ministrul a precizat și faptul că, pentru a putea mări numărul participanților după data de 15 mai, este nevoie ca cetățenii să dea dovadă de responsabilitate.

„Cu privire la nunți, ele se pot organiza și acum. Vă puteți căsători în pace și în liniște, dar într-un număr restrâns de persoane, de 8 persoane, până în 15 mai. În funcție de cum evoluează situația epidemiologică, după 15 mai vom lua o decizie în cadrul Comitetului Național pentru Situații Speciale de Urgență vizavi de numărul de persoane care pot participa la evenimente personale, gen nuntă. Câți și cum va fi o analiză absolut științifică, făcută de către epidemiologi și infecționiști, analiză care va fi ulterior evaluată în Comitetului Național pentru Situații Speciale de Urgență. Ca să ajungem într-o fază optimistă în care să putem mări de la 8 la un alt număr trebuie ca până în 15 mai să fim foarte conștiincioși, să respectăm prevederile ordonanțelor, să respectăm distanțarea socială, să aplicăm toate condițiile de igienă personală, să purtăm mască, mănuși dacă este cazul, să evităm locurile aglomerate”, a precizat ministrul Marcel Vela.

Nu este pentru prima dată când ministrul vorbește despre numărul de persoane care pot participa la un eveniment. La finalul lunii trecute, Vela a precizat că cel mai probabil chefurile vor trebui amânate spre toamnă, spunând că în august, în funcție de evoluția epidemiei, ar putea urma o nouă relaxare care să ducă la o creștere a numărului de persoane care pot lua parte la eveniment.Fii primul care comentează! despre "Noi precizări. Ce se va întâmpla cu nunțile după 15 mai. Când vor putea participa mai multe persoane"

Tu ce părere ai?

Adresa de mail nu va fi publicată. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, alte jigniri sau injurii se vor sancționa cu cenzurarea parțială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta. Site-ul Presasm.ro nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea revine integral autorului comentariului.
Mai multe despre coronavirus, Marcel Vela, nuntă
Măsura luată de un primar din țară pentru a-i ține pe cetățeni acasă de 1 Mai

Închide