O pacientă a sărit pe geam la Spitalul Județean Satu Mare. A suferit mai multe fracturi

Situație dramatică la Spitalul Județean Satu Mare, după ce o pacientă, în vârstă de 65 de ani, a sărit pe un geam și s-a ales cu fractură la o mână și la un picior. Fiul acuză cadrele medicale de neglijență și susține că va depune plângeri atât la conducerea unității spitalicești, cât și la Inspectoratul Județean de Poliție (IJP) Satu Mare. Conducerea Spitalului Județean Satu Mare a deschis o anchetă în acest caz. 

De unde ar fi început totul

Careianul Pataki Zoltan (38 de ani) susține – pentru PresaSM – că mama sa, în vârstă de 65 de ani, a fost internată la Spitalul Județean Satu Mare în data de 5 mai. Femeia suferă de diabet, fiind și dependentă de dializă. Bărbatul susține că în noaptea de 11 spre 12 mai, mama sa a sărit pe un geam aflat la parterul Spitalului Județean, fracturându-și o mână și un picior. După care a fost internată pe Secția de psihiatrie de la Spitalul Vechi. Fiul susține că va depune o plângere atât la Spitalul Județean Satu Mare cât și la Inspectoratul Județean de Poliție Satu Mare.

”Eu am aflat despre acest caz a doua zi, dimineața. În 12 mai, la ora 07.00, am mers la spital și am reușit doar să vorbesc telefonic cu o asistentă, care mi-a spus ce s-a întâmplat. Nu am putut să intru să o văd. Am aflat apoi că au transferat-o la Psihiatrie.  Cum este posibil acest lucru?! Mama mea nu a fost niciodată violentă, nu avea probleme psihice. Am să merg să depun plângere la Spital și la Poliție, nu se poate așa ceva”, a spus bărbatul, pentru PresaSM. 

Conducerea Spitalului Județean a deschis o anchetă

Managerul Spitalului Județean Satu Mare, Adrian Marc, a precizat pentru PresaSM că pacienta este în evidență cu probleme psihiatrice, respectiv se va deschide o anchetă internă pentru a se stabili cu exactitate cum s-a produs întregul incident.

”Avem o pacientă cu antecedente psihiatrice, care a intrat în sevraj după dializă. Pentru că a devenit agresivă, pacienta a fost transferată la Psihiatrie, apoi a fost readusă pe Secția de Nefrologie, unde a fost imobilizată de personalul abilitat. În 12 mai, la ora 03.25, după ce a reușit să își slăbească legăturile de contenție, pacienta a vrut să iasă pe un geam aflat la parter, iar în cădere a suferit mai multe fracturi ale membrelor. Noi am constituit o comisie de anchetă pentru a vedea cum a fost posibil să se producă acest incident. În funcție de rezultatele anchetei urmează să vedem ce măsuri se impun”, a precizat Adrian Marc pentru PresaSM.   Tu ce părere ai?

Adresa de mail nu va fi publicată. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, alte jigniri sau injurii se vor sancționa cu cenzurarea parțială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta. Site-ul Presasm.ro nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea revine integral autorului comentariului.
Mai multe despre Inspectoratul de Poliție Județean
Bărbat (42 ani) care vindea în Piața Someș a decedat în propria locuință

Închide