Rabla pentru electrocasnice: Când începe noua sesiune de înscriere

Administraţia Fondului pentru Mediu a anunţat că va lansa o nouă sesiune de înscriere pentru persoanele fizice care vor să-şi cumpere, la schimb, electrocasnice noi. Startul se va da marți dimineața, începând cu ora 10.

Administraţia Fondului pentru Mediu a anunţat că marți, începând cu ora 10, se va da startul unei noi sesiuni de înscriere pentru programul “Rabla pentru electrocasnice”. Fondurile sunt cele rămase necheltuite în prima sesiune, încheiată la sfârşitul săptămânii recute. Atunci au fost emise aproximativ 125.000 de vouchere pentru peste 73.000 de beneficiari.

“Începând de marţi, 18 iunie 2019, ora 10ºº, sumele aferente voucherelor neutilizate în termenul de valabilitate, precum şi diferenţele rezultate din modificarea eficienţei energetice a unui echipament aprobat la cererea beneficiarului, de la o clasă superioară la o clasă inferioară în cadrul Programului naţional de înlocuire a echipamentelor electrice şi electronice uzate cu unele mai performante din punct de vedere energetic (Rabla pentru Electrocasnice) vor deveni disponibile pentru noi înscrieri”, spun cei de la Administrația Fondului pentru Mediu.

Înscrierile se fac pe site-ul instituției.

Câți bani poți primi pentru aparatele electrocasnice:

Se pot achiziționa prin program mașini de spălat rufe, mașini de spălat vase, aparate de aer condiționat, frigidere și televizoare, toate cu eficiență energetică ridicată.

Finanțarea se va acorda sub formă de vouchere, pentru achiziționarea de echipamente electrice și electronice de uz casnic, după cum urmează:

a) 200 lei pentru mașini de spălat rufe cu eficiența energetică A++;

b) 300 lei pentru mașini de spălat rufe cu eficiența energetică A+++;

c) 300 lei pentru mașini de spălat vase cu eficiența energetică A++;

d) 400 lei pentru mașini de spălat vase cu eficiența energetică A+++;

e) 400 lei pentru aparate de aer condiționat, inclusiv aparate de aer condiționat
portabile, cu eficiența energetică la răcire (A+++/ A++);

f)300lei pentru categoria frigidere/combine frigorifice/lăzi
frigorifice/congelatoare cu eficiența energetică A++;

g)400 lei pentru categoria frigidere/combine frigorifice/lăzi
frigorifice/congelatoare cu eficiența energetică A+++.

h) 200 lei pentru televizoare cu eficiența energetică A și A+;

i) 400 lei pentru televizoare cu eficiența energetică A++ și A+++Fii primul care comentează! despre "Rabla pentru electrocasnice: Când începe noua sesiune de înscriere"

Tu ce părere ai?

Adresa de mail nu va fi publicată. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, alte jigniri sau injurii se vor sancționa cu cenzurarea parțială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta. Site-ul Presasm.ro nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea revine integral autorului comentariului.