Țara Oașului, pe coperta National Geographic România. Poza, semnată de Remus Țiplea

Ediția din luna noiembrie a National Geographic Magazin România este dedicată Țării Oașului. Pe coperta revistei este o fotografie semnată de Remus Țiplea. 

Pe coperta numărului din noiembrie al National Geographic Magazin România apare fotografia unei mirese tradiționale din Țara Oașului.

Tradiția de a muncii, la oșeni

Instantaneul, semnat de Remus Țiplea, este utilizat în ilustrarea unui material semnat de  Oana Ivan și care descrie “tradiția de a muncii” a oșenilor.

“Oșenii au trecut de la lucrul în pădure, în perioada interbelică, la „râtaș” prin țară, în anii comunismului, și apoi peste granițe, după 1989. Ambiția de a reuși, izvorâtă din sărăcia cruntă și foametea anilor 1900, s-a perpetuat de-a lungul generațiilor. După o sută de ani, tradiția de a munci este la fel de puternică,” se arată în avanpremiera postată de NatGeo.

Articolul prezintă povestea Mărioarei, mutată la Paris alături de soțul său, dar și fotografii din trecut, cu mirese, la fel de bogat împodobite ca și astăzi.

“După nuntă, Mărioara s-a mutat alături de soțul ei în Paris, unde au grijă de firma de construcții a socrului. Zecile de șiruri de mărgele de la gâtul mireselor din Oșeni nu sunt un nou simbol al îmbogățirii recente. Fotografii vechi de o sută de ani arată mirese la fel de bogat împodobite,” este explicația NatGeo.

Nu este pentru prima dată când fotografiile lui Remus Țiplea fac senzație în National Geographic. O poză a lui Remus a fost aleasă câștigătoare în cadrul proiectului internațional „While on a Walk”.

Doar 32 de fotografii din lume au fost atunci premiate. Printre ele și fotografia trimisă de Remus care ilustra tradiția unei înmormântări ortodoxe în Țara Oașului.

Remus Țiplea a ajuns cunoscut datorită seriei “Bulbucaţii”. Alte fotografii care au cucerit internetul prezintă datinile și obiceiurile din Țara Oașului.

Fotografiile lui Remus Țiplea, din seria „Bulbucații”, au fost preluate de publicaţia online cu cel mai mare trafic din lume, Huffington Post, și pe blogul GrindTV.com, unde au fost extrem de comentate de americani.

Fii primul care comentează! despre "Țara Oașului, pe coperta National Geographic România. Poza, semnată de Remus Țiplea"

Tu ce părere ai?

Adresa de mail nu va fi publicată. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, alte jigniri sau injurii se vor sancționa cu cenzurarea parțială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta. Site-ul Presasm.ro nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea revine integral autorului comentariului.
Mai multe despre National Geographic, Remus Țiplea
O fotografie din Țara Oașului face furori pe National Geografic! Remus Țiplea lovește din nou

Închide