Supermarket, restaurant și plăcintărie din Satu Mare, amendate după controalele DSVSA

Inspectorii Direcției Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor (DSVSA) Satu-Mare au realizat, în ultima săptămână, 90 acțiuni de control. Verificările au vizat : unități de abatorizare, unități de procesare carne și lapte, unități catering depozite alimentare, hipermarketuri, supermarketuri, piețe agroalimentare, unități alimentație publică, baruri, brutării, laboratoare de cofetărie, magazine alimentare și de legume fructe, piețe agroalimentare.
Controalele efectuate în unități, sunt realizate de către inspectorii de specialitate din domeniile siguranței alimentare, a produselor de origine animală și non animală cu respectarea strictă, a legislației sanitare veterinare și pentru siguranța alimentelor și a normelor stabilite de Autoritate Națională Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor, respectarea cerințelor specifice programului HACCP, cu respectarea și realizarea Programului de Autocontrol în unitățile de producție și procesare produse alimentare de origine animală și non animală.
În urma controalelor efectuate, sau aplicat 3 sancțiuni contravenționale în valoare totală de 21.200 Lei, - din care 10.000 lei, la un restaurant, din localitatea Satu Mare și 10.000 lei, un hipermarket din localitatea Satu Mare, pentru nerespectarea normelor sanitare veterinare și pentru siguranța alimentelor privind întreținerea spațiilor, condițiile de depozitare și comercializare a produselor alimentare și 1.200 lei, la o plăcintărie din Satu Mare, pentru manipularea produselor alimentare, cu încălcarea normelor sanitare veterinare și pentru siguranța alimentelor.
O dată cu instalarea temperaturilor caniculare, pe raza județului nostru, D.S.V.S.A. Satu - Mare, continuă acțiunile de verificare a unităților de alimentație publica și a unităților care desfac produse alimentare de origine animală și non animală de pe raza localităților, precum și a zonelor de agrement, a ștrandurilor și a pensiunilor turistice de pe raza județului, pentru a preîntâmpina apariția unor episoade nedorite. Scopul acestor acțiuni este de a preveni apariția toxiinfecțiilor alimentare, a fraudelor alimentare și a substituirii de produse care ar putea pune în pericol sănătatea consumatorilor, dar și de a întări încrederea publicului în siguranța alimentelor comercializate pe teritoriul județului.