TOP. Confiscări la vămile din Satu Mare: mașini de lux, pietre prețioase și țigări


Polițiștii de frontieră sătmăreni au confiscat anul trecut bunuri în valoare de peste 9.000.000 lei, arată datele ITPF Sighet. Țigările de contrabandă rămân pe primul loc, dar polițiștii de frontieră din nordul țării au confiscat și multe autoturisme, în special de lux și pietre semiprețioase. 

Potrivit bilanțului pe anul trecut realizat de polițiștii de frontieră, cei din Satu Mare au confiscat bucuri în valoare totală de 9.728.900 lei, arată datele Inspectoratului Teritorial Sighet. Valoarea totală a bunurilor confiscate în cursul anului 2019 a fost de peste 40.095.400 lei – aproximativ 8.441.000 euro.

Iar în timp ce la Satu Mare valorile au trecut de 700.000 de lei, în Maramureș s-au confiscat bunuri de 12.236.700 lei, iar la Suceva, valoarea se ridică la 18.129.800 lei.

Țigări, automobile de lux și pietre semiprețioase

Cei mai mulți bani au provenit din confiscarea țigărilor de contrabandă. În cursul anului trecut, frontieriștii din ele trei județe au confiscat aproape 6.000 de baxuri de țigări.

Pe locul doi stau autovehiculele. Aici vorbim 183 de mașini confiscate, atât autoturisme confiscate în urma activităților de contrabandă, cât și cele provenite din furturi. De altfel, tot un bilanț al Poliției de Frontieră arăta faptul că vama Petea este principala poartă prin care se încearcă introducerea în țară a automobilelor furate. Iar de cele mai multe ori, arătau datele autorităților, era vorba de mașini de lux.


FOTO/VIDEO Petea, poartă de intrare pentru mașinile furate. Majoritatea, automobile de lux


O altă captură importantă în cursul anului trecut a fost cea de chihlimbar. Polițiștii au confiscat peste 170 de kg. O captură similară au avut polițiștii de la Petea în 2017. Atunci a fost vorba de 88 de kg de chihlimbar.

Pe lângă țigări de contrabandă, mașini și pietre semiprețioase, polițiștii au confiscat și peste 300 de litri de carburanți, peste 480 de articole vestimentare și de marochinărie, aproape 500 de tutun de narghilea și 30 de articole electronice și electrocasnice.

“Contrabanda cu produse accizabile, îndeosebi tutun şi ţigări de provenienţă ucraineană, reprezintă principala forma de manifestare a infracţionalităţii transfrontaliere la graniţa cu Ucraina, rezultatele obţinute reflectând eforturile depuse de poliţiştii de frontieră pentru desfăşurarea în bune condiţii a misiunilor specifice, atât pe linia supravegherii şi controlului trecerii frontierei de stat, cât şi pe linia combaterii criminalităţii transfrontaliere”, este concluzia polițiștilor de frontieră în urma activităților desfășurate în cursul anului trecut.Fii primul care comentează! despre "TOP. Confiscări la vămile din Satu Mare: mașini de lux, pietre prețioase și țigări"

Tu ce părere ai?

Adresa de mail nu va fi publicată. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, alte jigniri sau injurii se vor sancționa cu cenzurarea parțială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta. Site-ul Presasm.ro nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea revine integral autorului comentariului.
Mai multe despre Sighetu Marmației, vama Halmeu, vama Petea
FOTO. Renault Captur, ”capturat” de polițiștii de frontieră la PTF Petea

Închide