Undă verde pentru sancțiunile drastice. Ce amenzi riscă sătmărenii și firma de salubrizare

Consilierii au votat noul regulament în ceea ce privește salubrizarea. Acesta vine la pachet cu amenzi drastice, atât pentru firma care va câștiga licitația, cât și pentru cetățeni. Contractul cu Florisal expiră în 2019, iar autoritățile promit că odată cu noul regulament, vor face și controale inopinate pe teren. Inclusiv sesizările venite de la cetățeni vor fi verificate, spun oficialii sătmăreni.

Administratorul public al municipiului le-a explicat consilierilor că Primăria se va concentra pe aplicarea de sancțiuni, sperând ca astfel să îmbunătățească serviciul de salubrizare. Maskulik Csaba a vorbit și despre necesitatea noului regulament.

 “Vom încerca să punem în aplicare toată partea de sancțiuni, pentru a îmbunătăți acest serviciu”, a explicat Maskulik Csaba. El a mai precizat și că: “Am avut nevoie de acest regulament pentru întocmirea caietului de sarcini pentru scoaterea la licitație a salubrizării. Documentația pentru viitoarea licitație este gata în proporție de 80-90%.”

Contractul cu firma Florisal expiră în 2019.

Întrebat cum anume se vor face verificările în teren, dar și cum se vor aplica noile sancțiuni, Maskulik a precizat că totul va cădea în sarcina Poliției Locale, instituție care va verifica și sesizările venite de la sătmăreni. În plus, autoritățile au de gând să facă controale inopinate, asta pentru a se asigura că se face colectarea selectivă a deșeurilor, cum prevede și legea.

“Pe baza somațiilor de la populație si pe controale inopinate,” le-a răspuns administratorul public consilierilor locali.  “În cadrul Poliției Locale se va face un compartiment ecologic, ei vor face controalele, ei fac rapoarte către Primărie.”

Nemulțumiri legate și de deszăpezire

Consilierul PSD Octavian Ardelean a precizat și că au existat probleme legate de deszăpezire, contract câștigat tot de firma de salubrizare.

“Florisal lucrează aiurea, defazat. Lasă impresia că nu respecta anumite criterii tehnice la deszăpezire, stropirea carosabilului,” a spus acesta.

Autoritățile publice au precizat că a fost verificat jurnalul pentru deszăpezire, iar criteriile au fost respectate de firmă, doar așa s-au putut plăti serviciile prestate.

Amenzi salubrizare Satu Mare 2019

Fii primul care comentează! despre "Undă verde pentru sancțiunile drastice. Ce amenzi riscă sătmărenii și firma de salubrizare"

Tu ce părere ai?

Adresa de mail nu va fi publicată. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, alte jigniri sau injurii se vor sancționa cu cenzurarea parțială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta. Site-ul Presasm.ro nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea revine integral autorului comentariului.
Mai multe despre florisal
FOTOGALERIE. Sătmarul, sufocat de gunoaie. Nu se ridică deșeurile înaintea Crăciunului?!

Închide