Vești bune! Șanse mari pentru realizarea pasarelei pietonale peste Someș: 7 firme la licitație

În sfârșit primim vești bune despre proiectul pasarelei pietonale peste râul Someș. Potrivit informațiilor PresaSM, un număr de șapte firme sau asocieri de firme s-au înscris în cadrul licitației privind proiectarea și execuția pasarelei, cu o valoare de 22.770.264 lei.

Este vorba despre următorii ofertanți: DIFERIT AG; STRABAG; TEHNODOMUS S.R. L.; TARR CONST; Asociere : COSEDIL SPA (Leader),PONTIS CONCEPT DESIGN SRL,MACO SOLE CONCEPT; Asociere: Electrogrup (Leader), URBAN SCOPE; Asociere : FREYROM (Leader), AQUACONS, PROCONS GROUP, INTEGRATED ROAD SOLUTIONS SRL.

Urmează ca ofertele să fie deschise ofertele, să fie analizate și să se declare câștigătorul.

În ceea ce privește structura pasarelei, autoritățile vor o structură de rezistență pentru deschiderea centrală de tip arc cu tirant, de care se suspendă tablierul. Pasarela pietonală ar urma să aibă o lungime totală de 214 metri și o lungime a structurii de 181 metri, având trei deschideri: deschiderea centrală de 130m și două deschideri de 25,00 m peste albia majoră – spre celor două maluri. Suprafața pasarelei va fi de 1224 mp, a rampelor de acces, de 742mp, iar suprafața totală va fi de 1966 mp.

Pasarela peste Someș. Va reduce poluarea și va încuraja transportul alternativ

În ceea ce privește importanța investiției, autoritățile locale au precizat că nou pasarela va contribui la promovarea transportului alternativ și va reduce semnificativ traficul rutier și poluarea aerului.

“Prin crearea, modernizarea și extinderea unei rețele coerente de piste pentru biciclele, dar și prin crearea, modernizarea unor trasee pietonale, se pot asigura condițiile pentru realizarea unui transfer sustenabil al unei părți din cota modală o transportului privat cu autoturisme, către transportul public și modurile nemotorizate, respectiv către utilizarea bicicletei ca mijloc de deplasare și mersul pe jos. În acest mod, se pot diminua semnificativ traficul rutier cu autoturisme și emisiile de echivalenți C02 din transport”, spun autoritățile locale.4 Comments on "Vești bune! Șanse mari pentru realizarea pasarelei pietonale peste Someș: 7 firme la licitație"

 1. Sa nu uitati de pistele de biciclete si poate faceti si un sens giratoriu pentru ele

  View Comment
 2. Super. Incet-incet ne indreptam spre o civilizatie occidentala.

  View Comment
 3. Știm cine va câștiga licitația! Dar important este să se facă. Și bine!

  View Comment
 4. Sigur va ieși Tarr,firma de casa a satmarului…as vrea sa ma înșel,sa câștige și o alta firma.

  View Comment

Tu ce părere ai?

Adresa de mail nu va fi publicată. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, alte jigniri sau injurii se vor sancționa cu cenzurarea parțială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta. Site-ul Presasm.ro nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea revine integral autorului comentariului.
Mai multe despre pasarelă pietonală
Interes crescut pentru construirea pasarelei pietonale peste Someș, în Satu Mare

Închide