VIDEO. Grevă la Electrolux: “Rezistăm până la capăt!”. Dosare penale și termene în instanță

Muncitorii aflați în grevă au discutat ultima ofertă a celor de la Electrolux, dar au avut câteva amendamente. Urmează ca în cursul zilei de mâine, liderii de sindicat să primească un nou mandat pentru negociere. Donații au venit și din partea clienților băncilor. Electrolux a solicitat declararea grevei drept ilegală, magistrații ar urma să se pronunțe în cursul acestei săptămâni. 

Muncitorii de la Electrolux, aflați în grevă de opt săptămâni, au discutat împreună cu liderii de sindicat ultima ofertă făcută de patronat. Greviștii au avut câteva amendamente, iar cele mai multe nemulțumiri au fost legate de bonusul de prezență care, a spus Sorin Faur, este “ca și cum ai pedepsi oamenii aflați în concediu medical.”

Muncitorii au fost întrebați dacă acceptă bonusul de prezență, dar ei au spus că doresc majorări de sumă fixă la salarii.

O nouă rundă de negocieri va avea loc la ora 10:00, au spus liderii de sindicat.

Între timp caravana Electrolux va ajunge la București, iar în fața Ambasadei Suediei este programat un miting de protest. Caravana s-a oprit și în marile orașe din țară, în fața magazinelor care comercializează produse Electrolux, pentru a atrage atenția asupra situației în care se află muncitorii.

Sorin Faur a precizat că doar în cutiile plasate în bănci s-au strâns 6.000 de lei pentru greviștii de la Satu Mare. Donații au venit și din partea organizațiilor județene ale sidicatelor din țară.

“Avem informații că nu va mai dura mult,” le-a spus Sorin Faur muncitorilor adunați marți dimineața în fața fabricii Electrolux.

După opt săptămâni, 360 de muncitori sunt în continuare în grevă, dar spun că nu se vor da bătuți. Unii muncitori, au explicat sindicaliștii, se află în concediu medical, alții și-au dat demisia, iar un număr mic s-a reîntors în fabrică.

Dosare penale și termene în instanță

Sorin Faur, liderul Cartel Alfa, a precizat că Electrolux a solicitat în instanță declararea grevei drept ilegală, iar în cauză au fost deschise și dosare penale în urma tensiunilor apărute la începutul lunii.

“Conform legii grevei, în timpul grevei se poartă negocieri. Nu s-au purtat negocieri din cauza lor,” a spus Sorin Faur.

Noua ofertă, spun liderii de sindicat, primită în cursul zilei de joi, a venit doar pentru că cei din companie ar dori să poată demonstra în fața magistraților că au purtat negocieri pe durata grevei.

Joi, magistrații ar urma să decidă dacă greva este sau nu legală, a spus Sorin Faur.

Fii primul care comentează! despre "VIDEO. Grevă la Electrolux: “Rezistăm până la capăt!”. Dosare penale și termene în instanță"

Tu ce părere ai?

Adresa de mail nu va fi publicată. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, alte jigniri sau injurii se vor sancționa cu cenzurarea parțială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta. Site-ul Presasm.ro nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea revine integral autorului comentariului.
Mai multe despre Electrolux
FOTO. Fără salarii, greviștii de la Electrolux, pachete pentru copiii sărmani din Satu Mare

Închide