FOTO/VIDEO. Protest pe Autostrada Codrului. Convoi cu zeci de mașini, spre Satu Mare


Sătmărenii nu s-au lăsat înduplecați și cu toate că lucrările pe drumul județean 193A au început astăzi, protestul programat pentru ora 17 nu a fost amânat. Locuitorii comunelor tranzitate de Autostrada Codrului și-au dat din nou întâlnire la biserica din Amați și au de gând să pornească spre municipiul Satu Mare pentru a trage un semnal de alarmă cu privire la starea carosabilului. 

Protestatarii sunt în continuare sceptici că problemele lor se vor rezolva, chiar dacă astăzi a început operațiunea de întreținere a drumului județean.

În ultimii trei ani de zile, de când situația trenează, încrederea în autorități s-a erodat complet.

“Ne tot amăgește Consiliul Județean, de ani de zile,” a spus unul dintre protestatari care a spus că ar susține o eventuală acțiune în instanță împotriva Consiliului Județean, dar vor o rezolvare rapidă. “Fata locuiește la oraș și anul astă nu a fost deloc la mine. Mi-a zis <<Tati, eu nu mă duc să îmi stric mașina>>.”

Și cei care s-au bucurat că în sfârșit au văzut utilajele pe drum sunt rezervați atunci când vine vorba de îmbunătățirea traficului din zonă. Se tem de faptul că lucrările nu vor dura, iar dacă vremea instabilă va continua, în urma ploilor vor rămâne, din nou, cratere. Singura soluție pe care sunt dispuși să o accepte este cea a reabilitării integrale a drumului județean, așa cum se prevedea în contractul inițial.

Și autoritățile locale au fost alături de protestatari, la fel cum și în lunile trecute.

“Cetățenii nu au alte soluții decât să vină pe acest drum care pur și simplu nu este practicabil. Oamenii s-au săturat de amânările și spusele neadevărate, în sensul că se va începe, că sunt termene succesive de reparație,” a spus primarul Păuleștiului, Zevnoiu Bontea, care a amintit și de faptul că intervențiile sunt întârziate, iar praful afectează sănătatea locuitorilor.

Avocatul prezent la protest chiar i-a îndemant pe cetățeni să se constituie într-o asociație care să le apere drepturile și, în instanță, să poată obține despăgubiri.

Consiliul Județean a anunțat ieri începerea lucrărilor, iar dimineață utilajele au fost deja pe drum. În paralel cu lucrările de întreținere, care constă în așternerea unui strat de emulsie bituminoasă și criblură, autoritățile au spus că continuă demersurile pentru realizarea modernizărilor promise.

“În paralel cu aceste lucrări de întreținere, continuăm demersurile pentru realizarea lucrărilor de modernizare. Proiectantul a transmis subcontractantului ales de firma Tehnic Asist, listele cu cantitățile de materiale de construcție necesare, urmând să definitivăm procedurile legale în vederea încheierii unui act adițional la contractul de modernizare”, se arată în informarea transmisă de CJ Satu Mare.Fii primul care comentează! despre "FOTO/VIDEO. Protest pe Autostrada Codrului. Convoi cu zeci de mașini, spre Satu Mare"

Tu ce părere ai?

Adresa de mail nu va fi publicată. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, alte jigniri sau injurii se vor sancționa cu cenzurarea parțială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta. Site-ul Presasm.ro nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea revine integral autorului comentariului.
Mai multe despre autostrada Codrului, Consiliul Județean Satu Mare, infrastructură rutieră
FOTOGALERIE. Chiar în ziua protestului, au început reparațiile pe Autostrada Codrului

Închide