În ziua unui nou protest, CJ anunță începerea lucrărilor pe Autostrada Codului


Coincidență sau nu, Consiliul Județean Satu Mare anunță că lucrările pe Drumul Județean 193A vor începe chiar în ziua în care sătmărenii deserviți de așa-numita “autostradă a Codrului” se pregătesc de un nou protest. Locuitorii și-au dat întâlnire mâine, la ora 17:00, în fața bisericii din Amați, iar CJ a anunțat astăzi că utilajul de intervenție este pregătit pentru a începe reabilitările pe tronsonul Amați-Rușeni-Tătărești. 

Consiliul Județean Satu Mare a anunțat că mâine, ( n.red. 23.07.2020), vor începe lucrările de înreținere pe DJ 193A. Asta în timp ce, în paralele, se continuă demersurile pentru modernizarea sectorului de drum.

“Mâine încep lucrările de întreținere a drumului județean DJ 193A. În urma discuțiilor purtate de conducerea Consiliului Județean Satu Mare cu firma Diferit S.A., aceasta este pregătită să înceapă reparațiile pe tronsonul de drum Amați-Rușeni-Tătărești. Utilajul „Schaffer” a fost pregătit încă de luni pentru intervenție, însă din cauza precipitațiilor căzute în ultimele trei zile, lucrările nu au putut fi începute. Constructorul estimează că joi, 23 iulie, dacă condițiile meteorologice vor fi favorabile, va începe lucrările de așternere a unui strat de emulsie bituminoasă și criblură. În paralel cu aceste lucrări de întreținere, continuăm demersurile pentru realizarea lucrărilor de modernizare. Proiectantul a transmis subcontractantului ales de firma Tehnic Asist, listele cu cantitățile de materiale de construcție necesare, urmând să definitivăm procedurile legale în vederea încheierii unui act adițional la contractul de modernizare”, se arată în informarea transmisă de CJ Satu Mare. 


VIDEO. Drumul din județul Satu Mare pe care bicicliștii depășesc autoturismele!


Locatarii deserviți de drumul județean au anunțat deja că se pregătesc pentru un nou protest în cursul zilei de joi, când și-au dat întâlnire la ora 17:00, în fața bisericii din Amați, acolo unde s-au adunat și săptămâna trecută pentru a criticat lipsa de implicare a conducerii CJ Satu Mare față de starea în care se află infrastructura rutieră din zonă.

”Joia viitoare, în 23.07.2020 iar protest de la ora 17.00, în fața bisericii ortodoxe din Amati, cu plecare în coloană în oraș, civilizat ne putem exprima nemulțumirile. Sper să fim în număr cât mai mare”, este mesajul organizatorilor.

Nu este pentru prima dată când Consiliul Județean le promite cetățenilor că “de mâine” vor începe lucrările de înreținere. Unul dintre principalele reproșuri aduse actualei conduceri CJ de către cetățeni este tocmai faptul că promisiunile au rămas mereu neonorate.

De trei ani de zile locuitorii de pe traseul drumului județean așteaptă ca autoritățile să rezolve problema drumului care arată ca după bombardamente.

Citește și:

VIDEO. Protest împotriva Consiliului Județean, în centrul municipiului Satu Mare

FOTO/VIDEO. Protest pe Autostrada Codrului: “Asta-i o bătaie de joc! De povești suntem sătui!”

Reacția CJ la protestul din Amați: Comunicat de presă trimis în timpul protestuluiFii primul care comentează! despre "În ziua unui nou protest, CJ anunță începerea lucrărilor pe Autostrada Codului"

Tu ce părere ai?

Adresa de mail nu va fi publicată. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, alte jigniri sau injurii se vor sancționa cu cenzurarea parțială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta. Site-ul Presasm.ro nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea revine integral autorului comentariului.
Mai multe despre autostrada Codrului, Consiliul Județean Satu Mare
VIDEO. Drumul din județul Satu Mare pe care bicicliștii depășesc autoturismele!

Închide