Polița Locală începe vânătoarea de nesimțiți. Apel către sătmăreni

Poliția Locală îi roagă pe sătmărenii să nu ezite să sesizeze autoritățile atunci când văd că moloz și gunoaire sunt aruncate pe spațiul public. Apelul vine după ce, pe baza informațiilor apărute în presă, mai multe persoane au fost sancționate. 

Polițiștii locali fac un apel la sătmăreni și îi roagă să nu ezite să îi sesizeze atunci când văd că terțe persoane depozitează moloz sau gunoi pe spațiul publice. Apelul autorităților vine după ce, în urma pozelor apărute în presă și pe rețelele de socializare, mai multe persoane au fost sancționate.

“Nesimțire dusă la extrem. Doi bărbați care făceau reparaţii în locuințe s-au gândit să arunce molozul direct în stradă. L. H.-B. a aruncat molozul direct din mașină pe str. Jiului, imaginile surprinse de trecători au ajuns la poliţiştii locali, care l-au sancționat pe bărbat cu 1.000 de lei. Polițiștii locali l-au prins și pe R. Z. în timp ce arunca moloz pe domeniul public pe str. Timișului. Și acesta a fost amendat cu 1.000 de lei. Facem apel la sătmăreni să sesizeze astfel de fapte imediat cum le identifică, chiar și prin fotografii, la dispeceratul Poliției Locale – 0361/919,” este mesajul Poliției Locale Satu Mare.


Citește și:

Amenzi drastice pentru “nesimțiți” și societatea de salubrizare. Se anunță controale

Tupeu cât casa. A aruncat molozul direct pe spațiul public


Printre situațiile reclamate de cititorii PresaSM se află și cele în care molozul este depozitat în saci, lângă punctul de colectare.

Ce facem cu molozul după renovarea apartamentelor

Potrivit legii, molozul se ridică doar în urma unui contract de prestării servicii cu operatorul de salubrizare. Pentru cantitățile mari de moloz, rezultate în urma șantierelor, trebuie închiriate containtere speciale. În cazul renovărilor din apartamente, operatorul precizează pe pagina sa că “persoanele care locuiesc în cartiere pot depozita temporar molozul lângă punctul gospodăresc unde solicitantul îşi depune deşeurile menajere.” Costul pentru transportarea molozului variază între 80,03 lei/mc și  95,97 lei/mc, în funcție de tipul deșeurilor. Solicitări pentru ridicarea molozului pot fi depuse în scris, prin fax sau prin email.

Autoritățile au votat amenzi și sancțiuni drastice

Nu sunt singurele măsuri pe care autoritățile sătmărene le iau pentru a opri fenomenul și a asigura ordinea și curățenia spațiului public. Consiliul Local a aprobat noi măsuri și amenzi pentru cei care depozitează gunoi sau moloz pe spațiul public, iar Poliția Locală a primit noi prerogative în ceea ce privește asigurarea curățeniei. Autoritățile au anunțat chiar că vor avea loc controale inopinate, pentru a verifica și modul în care acționează societatea de salubrizare.

Fii primul care comentează! despre "Polița Locală începe vânătoarea de nesimțiți. Apel către sătmăreni"

Tu ce părere ai?

Adresa de mail nu va fi publicată. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, alte jigniri sau injurii se vor sancționa cu cenzurarea parțială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta. Site-ul Presasm.ro nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea revine integral autorului comentariului.
Mai multe despre Poliția Locală
FOTOGALERIE. TUPEU cât casa! Moloz aruncat direct pe stradă, în Micro 14!

Închide