Meniu

Caută pe PresaSM

0

Restaurant și fast-food din Satu Mare, amendate de DSVSA. Amenzi și pentru magazine alimentare din județ

Amenzi de peste 24.000 de lei au fost date de inspectorii DSVSA în urma controalelor efectuate în această săptămână. Potrivit instituției, mai multe magazine alimentare, dar și un restaurant și un fas...

Restaurant și fast-food din Satu Mare, amendate de DSVSA. Amenzi și pentru magazine alimentare din județ

Amenzi de peste 24.000 de lei au fost date de inspectorii DSVSA în urma controalelor efectuate în această săptămână. Potrivit instituției, mai multe magazine alimentare, dar și un restaurant și un fast-food din Satu Mare au fost sancționate pentru neresepctarea legislației din domeniul siguranței alimentare. 

Inspectorii Direcției Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor (DSVSA) Satu-Mare au realizat, în perioada menționată, 95 acțiuni de control. Verificările au vizat : unități de abatorizare, unități de procesare carne și lapte, unități catering depozite alimentare, hipermarketuri, supermarketuri, piețe agroalimentare, unități alimentație publică, baruri, brutării, laboratoare de cofetărie, tabere școlare, magazine alimentare și de legume fructe, piețe agro-alimentare. 

În urma controalelor efectuate au fost aplicate șase sancțiuni contravenționale, din care șase amenzi contravenționale, în valoare totală de 24.800 Lei.

Astfel, o amendă în valoare de 10.000 lei a fost aplicată unui fast-food din municipiul Satu Mare, în timp ce un magazin alimentar din localitatea Sărăuad a fost amendat cu suma de 1.200 lei pentru manipularea produselor alimentare, cu încălcarea normelor sanitare veterinare și pentru siguranța alimentelor. Tot amendă de 10.000 lei a primit și un restaurant, din localitatea Satu Mare, iar un magazin alimentar, din localitatea Domânești, unul din localitatea Moftinu Mic și altul din localitatea Crucișor, au fost amendate cu 1.200 de lei pentru nerespectarea normelor sanitare veterinare și pentru siguranța alimentelor privind întreținerea spațiilor, a condițiile de depozitare și comercializare a produselor alimentare.

Controalele efectuate în unități, sunt realizate de către inspectorii de specialitate din domeniile siguranței alimentare, a produselor de origine animală și non animală cu respectarea strictă, a legislației sanitare veterinare și pentru siguranța alimentelor și a normelor stabilite de Autoritate Națională Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor, respectarea cerințelor specifice programului HACCP, cu respectarea și realizarea Programului de Autocontrol în unitățile de producție și procesare produse alimentare de origine animală și non animală.

Dezvoltat cu de Ottoweb

Alte știri pentru tine

Comentarii Anchete Politică Necitite