Scandalul Autostrăzii Codrului devine național. Codrenii vor să meargă până la președinte


Localnicii din Țara Codrului s-au săturat să mai aștepte reabilitarea drumului județean și cer sprijin pentru demersul lor de la toate instituțiile statului. O scrisoare deschisă a fost transmisă atât președintelui Iohannis, cât și Parlamentului și Guvernului. Sătmărenii spun că prin situația în care se află Autostrada Codrului le sunt îngrădite mai multe drepturi constituționale. 

Localnicii din Țara Codrului s-au solidarizat pe Facebook și au pornit o mișcare prin care sperau să reușească să soluționeze cumva situația drumului județean 193A, așa-zisa Autostrada Codrului. După proteste repetate, oamenii cer acum explicații atât din partea Consiliului Județean, cât și din partea Primăriei, despre care spun că le-a blocat un protest care urma să fie organizat în municipiu.

Oamenii spun că situația proastră a drumului, modul în care sunt realizate lucrările, le pun integritatea fizică, dar și cea psihică în pericol.

Cum nu au găsit înțelegere la autoritățile județene, sătmărenii cer acum susținere din partea oricărei instituții dispusă să îi asculte. O scrisoare deschisă va fi transmisă atât președintelui Klaus Iohannis, cât și Avocatului Poporului, Guvernului, Parlamentului, în speranța că una dintre instituții se va sesiza și va veni în sprijinul lor.

Și nu doar felul în care au fost realizate lucrările și modul în care au decurs organizările de șantier îi interesează pe codreni. Oamenii vor să știe și cum s-a încheiat contractul de reabilitare, actele adiționale și cum au fost semnate procesele verbale de recepție a lucrărilor realizate.

În timpul protestului care a avut loc, codrenii s-au plâns de faptul că drumul prost îi face tot mai izolați, iar la asta se adaugă reparațiile constante ale mașinilor și traficul care le pune în pericol integritatea fizică. În plus, din cauza prafului, și sănătatea le este pusă în pericol.

Autoritățile arată cu degetul spre instanță

După ultimul protest al codrenilor, cel din luna noiembrie, autoritățile, adică conducerea Consiliului Județean, a ieșit cu precizări cu privire la stadiul lucrărilor. Oficialii au arătat cu degetul spre instanță, firma care a câștigat procesul fiind în insolvență și având procese peste procese pentru șantierele deschise.

Oficialii sătmăreni au precizat că vor încerca să vină cu soluții, asta până când instanța va da o soluție definitivă în acest caz. Mai mult, președintele CJ a precizat că e pregătit ca instituția pe care o conduce să se adreseze și ea magistraților cerând despăgubiri din partea firmei.

Doar că sătmărenii vor să afle și cine anume reprezintă Consiliul Județean în instanță, în procesul cu Tehnic Asist. Codrenii vor să afle dacă autoritățile și în mod direct, interesul cetățenilor, este bine reprezentat.

Citește și:

VIDEO. Codrenii, protest inedit. Au luat peste picior autoritățile

FOTO/VIDEO. Sătmărenii ies în stradă. Autostrada Codrului, o bătaie de joc

FOTO. Lucrările de pe Autostrada Codrului, spălate de prima ploaieFii primul care comentează! despre "Scandalul Autostrăzii Codrului devine național. Codrenii vor să meargă până la președinte"

Tu ce părere ai?

Adresa de mail nu va fi publicată. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, alte jigniri sau injurii se vor sancționa cu cenzurarea parțială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta. Site-ul Presasm.ro nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea revine integral autorului comentariului.
Mai multe despre autostrada Codrului
FOTO. Cârpeală pe Autostrada Codrului. Soluții de avarie, nimic serios la orizont

Închide