Se deschid parcurile la Satu Mare. Terasele s-ar putea deschide. Terenurile de joacă rămân închise

Primarul municipiului Satu Mare a anunțat deschiderea parcurilor în municipiul reședință de județ. Instituțiile vor începe, treptat, să lucreze după programul normal, dar cetățenii sunt în continuare îndemnați să folosească mijloacele de comunicare online. Dezinfectarea spațiilor aglomerate va deveni o normalitate. Dacă legislația va permite, se vor deschide și terasele, dar spațiile de joacă pentru cei mici rămân închise, la recomandarea specialiștilor în sănătate publică.

Primarul municipiului Satu Mare, Kereskényi Gábor, a anunțat că, după data de 15 mai, odată cu expirarea stării de urgență, spațiile publice, potrivit legii, parcurile vor fi deschise și la Satu Mare, iar în această perioadă se face curățenie.

“Vom dechide și Grădina Romei, dar am luat decizia ca terenurile de joacă să rămână, deocamdată, închisă. Noi vom face tot ce trebuie făcut și în jurul terenurilor de joacă, va fi cosită iarba, vor fi spălate, dar nu se recomandă din partea instituțiilor responsabile cu sănătatea publică deschiderea lor. Parcurile vor fi deschise, dar cele 49 de terenuri de joacă vor rămâne închise”, a spus primarul municipiului Satu Mare.

Dacă legislația ne permite, terasele se vor deschide la Satu Mare, a spus primarul.

În ceea ce privește transportul public, edilul a anunțat că Transurban va funcționa la 85% din capacitate, iar purtarea măștilor va fi obligatorie. Autobuzele vor fi dezinfectate, potrivit prevederilor de sănătate publică a mai precizat edilul.

Și autorităile locale se întorc la programul normal de lucru, cu precizarea faptului că cetățenii vor putea, pentru a evita aglomerarea, să folosească sistemele online de comunicare cu Primăria. Dezinfectarea se va face la intrarea în instituție, iar primarul a spus că temperatura va fi verificată la intrarea în instituție.

Fii primul care comentează! despre "Se deschid parcurile la Satu Mare. Terasele s-ar putea deschide. Terenurile de joacă rămân închise"

Tu ce părere ai?

Adresa de mail nu va fi publicată. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, alte jigniri sau injurii se vor sancționa cu cenzurarea parțială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta. Site-ul Presasm.ro nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea revine integral autorului comentariului.
Mai multe despre Kereskenyi Gabor
Primăria vrea să știe cum au fost afectați sătmăreni. Consultare publică: “Viața după COVID”

Închide