Simpozion de Istorie și lansare de carte în cadrul Festivalului Medieval de la Ardud

În anul Centenarului, Primăria Ardud se alătură tuturor celor care simt împreună cu întreaga țară și cu ocazia Festivalului Medieval. Astfel, Primăria și Consiliul local Ardud, Asociația Culturală „Augustin Mircea” au onoarea de a vă invita la lansarea primului volum al monografiei orașului Ardud. Evenimentul se va desfășura DUMINICĂ, 22 iulie 2018, începând cu ora 13:30, în Cetatea Ardud. La lansarea de carte va participa și trupa Nomen Est Omen condusă de către Prof. univ. dr. Mihai Plămădeală din București.

„Cartea soților Berci este un exemplu de reclădire, de înălțare sufletească, de mângâiere, de prietenie, de conviețuire pașnică. Ghidul cetății a ajuns stăpânul ei și tine porțile larg deschise pentru toți cei ce doresc să cunoască istoria. Călătoria în timp nu este numai un coșmar, ci și o blândă aducere aminte a perioadelor de pace și de bună înțelegere. A perioadelor când s-au născut copii, când s-au făcut nunțile și vunul a curs din ulcioare, a umplut paharele pentru închinare și pentru progres.

Citind această lucrare, am descoperit că Ștefan Berci s-a întrecut pe sine. Alături de soția sa Rodica a găsit formula cea mia potrivită de a clădi o lucrare memorabilia. Au broscodit în stele, le-au căutat pe fundul apelor, atunci când apa istoriei a fost liniștită, atunci când apele nu au fost tulburi și stelele s-au putut reflecta în ele…!”, este opinia lui Nicoară Mihali

Primăria Ardud mai anunță: ”Avem deosebita plăcere de a vă invita să luați parte cu noi la Simpozionul de istorie „Ardudul în preajma Marii Uniri” care va avea loc SÂMBĂTĂ, 21 iulie 2018, ora 14:00, în Cetatea din Ardud, având ca și invitați pe:

– Asist. univ. dr.. Lucian Turcu, Facultatea de istorie – Universitatea Babes Bolyai din Cluj
– dr. Livia Ardelean, Direcția Județeană a Arhivelor Naționale din Cluj
– dr. Viorel Ciubotă, cercetător științific Satu Mare
– drd. Marta Cordea, Biblioteca Județeană Satu Mare
– dr. Viorel Câmpean, Biblioteca Județeană Satu Mare

La buna desfășurare a evenimentului au contribuit Primăria și Consiliul local Ardud, Asociația Culturală „Dr. Augustin Mircea” cu sprijinul Consiliului Județean Satu Mare”, se arată într-un comunicat remis de Primăria Ardud.Fii primul care comentează! despre "Simpozion de Istorie și lansare de carte în cadrul Festivalului Medieval de la Ardud"

Tu ce părere ai?

Adresa de mail nu va fi publicată. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, alte jigniri sau injurii se vor sancționa cu cenzurarea parțială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta. Site-ul Presasm.ro nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea revine integral autorului comentariului.
Mai multe despre Ardud
FOTO. Sătmărean declarat polițistul zilei în România! A salvat viața unui bătrân de 77 de ani

Închide