VIDEO. Kereskényi, despre boicotul PSD: Își bat joc de toți, inclusiv de propriul electorat

sursa: Primaria Satu Mare

Bugetul municipiului Satu Mare a trecut și fără votul consilierilor PSD. Absența acestora de la dezbateri și vot a fost aspru criticată de primarul municipiului. Kereskényi a și răspuns câtorva acuzații ce au fost lansate de către social-democrați.

Bugetul municipiului Satu Mare a fost votat, în absența consilierilor social-democrați care au decis să boicoteze ședința extraordinar a Consiliului Local. Absența colegilor din PSD nu a trecut neobservată, iar primarul Kereskényi Gabor a și răspuns câtorva critici aduse de social-democrați.

“În 14 februarie am afișat pe site-ul Primăriei Satu Mare draft-ul bugetului, mai bine zis, acele sume necesare de care am fi avut nevoie, atât la funcționare serviciilor publice, la realizarea unor investiții publice, respectiv la funcționarea instituțiilor din subordinea Consiliului Local. La aceste dezbateri publice nu am primit nicio solicitare în scris, nicio propunere de modificare, nicio sugestie. Mai mult decât atât, nici după transmiterea proiectului în varianta prezentată, care a fost transmis consilierilor joia trecută, nu am primit nicio modificare, nicio propunere de modificare concretă din partea colegilor consilieri,” a spus primarul în cadrul ședinței Consiliului Local.

Replica edilului a venit după ce consilierii PSD, printr-un comunicat de presă, au acuzat că au primit prea târziu proiectul de buget, că “nu au existat dezbateri” și că a fost “făcut pe genunchi”.

Primarul răspunde boicotului PSD

În ceea ce privește boicotul, primarul i-a acuzat pe consilierii PSD că își bat joc inclusiv de propriul electorat.

“Nu pot să nu remarc absența colegilor consilieri din PSD. Putem să caracterizăm această atitudine ca o bătaie de joc, în primul rând nu la adresa executivului Primăriei sau a colegilor consilieri locali, ci o bătaie de joc la adresa propriului electorat și la adresa sătmărenilor. Spun acest lucru pentru că, datorită activității Guvernului PSD, bugetul local al municipiului Satu Mare a pierdut, în ultimii doi ani, în jur de 70 de milioane de lei,” a mai precizat primarul.

Într-o conferință de presă organizată înainte de ședința extraordinară, primarul a precizat că reformele operate de Guvnerul PSD-ALDE au afectat bugetul local, dar a promis și că banii colectați de la sătmăreni se vor duce spre investiții.

De cealaltă parte, cei din PSD au anunțat că vor boicota ședința Consiliului Local și nu vor vota proiectul de buget care, spun aceștia, nu este în concordanță cu prioritățile sătmărenilor și cu direcția pentru dezvoltare a municipiului. Social-democrații au criticat autoritățile și pentru proasta absorbție de fonduri europene. Satu Mare stă mult mai prost la acest capitol decât județele învecinate, inclusiv Sălajul, au argumentat social-democrații.Fii primul care comentează! despre "VIDEO. Kereskényi, despre boicotul PSD: Își bat joc de toți, inclusiv de propriul electorat"

Tu ce părere ai?

Adresa de mail nu va fi publicată. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, alte jigniri sau injurii se vor sancționa cu cenzurarea parțială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta. Site-ul Presasm.ro nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea revine integral autorului comentariului.
Mai multe despre Buget 2019, Kereskenyi Gabor, municipiul Satu Mare, PSD
FOTO. Caravana „Fii pregătit” , din nou pe drumuri. Când va ajunge și la Satu Mare

Închide