FOTO/VIDEO. Protest pe Autostrada Codrului. Drumul județean “arată ca după bombardament”


Locuitorii care zilnic sunt obligați să traverseze drumul județean 193 A au ieșit din nou în stradă în cadrul unui protest menit să atragă atenția autorităților publice cu privire starea precară în care se află drumul județean. 

Potrivit informațiilor PresaSM, gigantul Strabag (Austria) va prelua lucrările de modernizare a Drumului Județean 193 A – cunoscut ca și Autostrada Codrului – Amați – Rușeni – Tătărești – Necopoi – Homorodu de Jos -Homorodu de Mijloc – Homorodu de Sus – Solduba – Hodișa – Socond – Rătești (DN 19A).

Mulți dintre protestatari au purtat măști, chiar dacă protestul a avut loc în aer liber, și pentru a fi siguri că mesajul lor va fi auzit, și-au făcut pancarte pentru a-și exprima nemulțumirea față de actuala conducere a Consiliului Județean Satu Mare.

Protestului i s-au alăturat și primarii din localitățile afectate, supărați că cei din Consiliul Județean nu a venit încă cu o soluție concretă pentru a repara drumul.

Printre cei care au fost prezenți a fost și Adrian Ștef, fost președine a Consiliului Județean, care a oferit mai multe explicații despre modul în care s-a făcut licitația, dar și problemele apărute pe parcurs. Și Ștef a arătat cu degetul tot către CJ.

“Aș fi cerut rezilierea acestui contract în instanță și în paralele începeam acțiunile de întreținere. Era un risc pe care actualul președinte trebuia să și-l asume. Sigur, instanța putea să dea dreptate constructorului, dar era foarte puțin probabil”, a spus Adrian Ștef, fostul președinte al CJ Satu Mare.

Iar în timp ce autoritățile își aruncă săgeți, oamenii rămân cu tipul petrecut la volan evitând cratere, cu banii aruncați pe reparații succesive și cu nervii întinși la maxim.

“Este foarte greu. Cerem soluții concrete. Anul ăsta am chelutit 100 de milioane. Ieri am scos-o și a trebuit să o ducem la reparat”

Toate sectoarele au de suferit, de la cel economic, la sănătate. Intevențiile se realizează dificil, iar drumul până în municipiul Satu Mare e un coșmar inclusiv pentru șoferii profesioniști care sunt obligați să bată de mai multe dori drumul presărat cu cratere.

Discuțiile pentru parafarea contractului au început după orele prânzului, între directorul Strabag și conducerea Consiliului Județean Satu Mare. Tratativele se poartă în biroul președintelui Consiliului Județean Satu Mare, Pataki Csaba.

În urma discuțiilor, autoritățile au emis un comunicat de presă care precizează că s-au stabilit etapele în vederea subcontractării lucrării.

“Conducerea Consiliului Județean Satu Mare încearcă găsirea celor mai bune soluții în vederea finalizării lucrărilor pe DJ 193A, unul dintre cele mai mari proiecte ale ale Consiliului Județean Satu Mare, în domeniul rebilitării drumurilor județene. În urmă cu câteva minute s-a încheiat o nouă rundă de discuții purtată cu reprezentanții firmei propusă de Tehnic Asist, pentru a prelua lucrările la “Autostrada Codrului”, în calitate de subcontractant. Astăzi au fost stabilite etapele necesare pentru finalizarea procedurii de subcontractare și încheierea actului adițional pentru realizarea lucrărilor rămase de executat. Considerăm că nemulțumirea locuitorilor din zona Codrului față de suspendarea lucrărilor și starea precară a drumului, în special pe porțiunea Amați – Rușeni, este justificată, tocmai de aceea Consiliul Județean Satu Mare insistă pentru găsirea unei strategii rapide pentru a se continua reabilitarea drumului, în condiții de legalitate”, se arată într-un comunicat de presă transmis de Consiliul Județean Satu Mare.



1 Comment on "FOTO/VIDEO. Protest pe Autostrada Codrului. Drumul județean “arată ca după bombardament”"

  1. Tineriada | iunie 30, 2020 at 16:07 |

    Ce legatura are USR cu UDMR si cu “autostrada”? N-au participat la alegerile locale decat in Bucuresti pana acum. Luati-i la raspundere dupa ce vor avea oameni in consiliile locale si in judetene! Pana atunci trageti-i de urechi pe cei care ba conduc de 30 de ani.

    View Comment

Tu ce părere ai?

Adresa de mail nu va fi publicată. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, alte jigniri sau injurii se vor sancționa cu cenzurarea parțială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta. Site-ul Presasm.ro nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea revine integral autorului comentariului.




Mai multe despre autostrada Codrului, Consiliul Județean Satu Mare
Ultima oră! Gigantul Strabag va prelua lucrările de la Autostrada Codrului

Închide