Mii de animale în pericol! Primul focar de pestă într-o fermă mare din județ


Satu Mare înregistrează primul focar de pestă procină la o fermă, societate comercială, din județ. 

Potrivit Direcţiei Sanitar Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (D.S.V.S.A) Satu Mare au fost înregistrate aproximativ 5.000 capete de animale din exploataţie și s-a impus interdicţia de scoatere din exploataţia afectată a furajelor pentru animale şi a altor materiale.

“De asemenea, s-a stabilit zona de restricţie (protecţie şi supraveghere) în jurul focarului cu o rază de 3 km, respectiv în Cig, Ganaş, Săcăşeni, Sărăuad. Zona de supraveghere în jurul focarului cu o rază de 10 km include localităţile Tăşnad, Blaja, Căuaş, Valea Morii, Santău, Ghileşti, Silvaş, Ady Endre, Eriu Sâncrai, Satu Mic, Mihăieni, Unimăt, Sechereşa, Chegea”, trasmite Prefectura Satu Mare. 

Mişcarea animalelor din zona de protecţie este restricţionată în conformitate cu legislaţia în vigoare.

Procedura de eradicare a bolii a fost începută, sub supravegherea autorităţilor cu atribuţii în domeniu.

Este primul focar de pestă porcină înregistrat la o societate comercială din judeţul Satu Mare.Fii primul care comentează! despre "Mii de animale în pericol! Primul focar de pestă într-o fermă mare din județ"

Tu ce părere ai?

Adresa de mail nu va fi publicată. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, alte jigniri sau injurii se vor sancționa cu cenzurarea parțială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta. Site-ul Presasm.ro nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea revine integral autorului comentariului.
Mai multe despre Instituția Prefectului, pesta porcină africană
Primar din județul Satu Mare, demis din funcție. Cu mare ”greutate”

Închide