Reacția CJ la protestul din Amați: Comunicat de presă trimis în timpul protestului


Conducerea Consiliului Județean a transmis un comunicat de presă în timp ce zeci de persoane protestează din nou în localitatea Amați din cauza stării proaste a Autostrăzii Codrului. Autoritățile județene spun că “insistă pentru rezolvarea rapidă și reabilitarea drumului, în condiții de legalitate”.

Comunicatul de presă transmis de Consiliul Județean Satu Mare:

Conducerea Consiliului Județean Satu Mare a avansat în mai multe discuții termenul de 15 iulie 2020 pentru reluarea lucrărilor de întreținere a drumului județean DJ 193A Satu Mare – Amați – Rușeni – Tătărești – Necopoi – Homorodu de Jos – Homorodu de Mijloc – Homorodul de Sus – Solduba – Hodișa – Socond – Rătești. Termenul anunțat se referă la lucrări de întreținere, lucrările urmând a fi executate de firma Diferit S.R.L., cu care există un acord cadru încheiat pentru realizarea lucrărilor de întreținere pe toată rețeaua de drumuri județene. Intervenția celor de la Diferit S.R.L. va începe în cel mai scurt timp, în funcție de condițiile meteorologice și vor fi executate în intravilanul localităților Amați, Rușeni și Tătărăști.

Având în vedere că în cursul anilor 2019 și 2020 nu au fost executate lucrări de modernizare, am efectuat lucrări de reparații curente, întrucât executantul este în insolventă și a cerut denunțarea contractului, drumul s-a degradat, proiectantul ​lucrării de modernizare fiind nevoit să schimbe soluțiile tehnice propuse în proiectul tehnic inițial, prin emiterea unei dispoziții de șantier care să actualizeze întreaga investiție prin refacerea măsurătorilor topografice, geotehnice și să propună noi soluții tehnice pentru podețe, șanțuri și partea carosabilă, astfel încât scopul investiției și valoarea să rămână neschimbate. Chiar dacă au fost emise noi soluții tehnice, asigurăm cetățenii că drumul județean va fi refăcut pe toată lungimea, cu aceiași lățime și capacitate portantă din proiectul tehnic inițial. În cursul zilei de ieri, am transmis noi informații de la proiectant către executant referitor la cantități și am aprobat, de principiu, soluția tehnică pentru redactarea dispoziției de șantier. Suntem în ultima fază de stabilire a subcontractării, care se va finaliza sub condițiile legii cu respectarea prevederilor legale.

În cursul săptămânii viitoare va avea loc o nouă întâlnire cu toți factori implicați pentru finalizarea procedurii de subcontractare și încheierea actului adițional pentru realizarea lucrărilor rămase de executat.

Considerăm că nemulțumirea locuitorilor din zona Codrului față de suspendarea lucrărilor și starea precară a drumului, în special pe porțiunea Amați – Rușeni, este justificată, tocmai de aceea Consiliul Județean Satu Mare insistă pentru rezolvarea rapidă și reabilitarea drumului, în condiții de legalitate.1 Comment on "Reacția CJ la protestul din Amați: Comunicat de presă trimis în timpul protestului"

  1. Contractări și subcontractări. Din momentul în care drumul s-a degradat, costul lucrării nu mai poate fi același, că este necesară lucrarea de refacere cu costuri suplimentare pentru a putea fi turnat asfalt. Lucrările topografice nu nu văd de ce mai trebuie făcută dacă drumul nu si-a schimbat geometria. Acum există programe sofisticate cu care rapid se poate schimba proiectul calculând inclusiv materialul necesar și costul lucrărilor. Eu am văzut asemenea program.

    View Comment

Tu ce părere ai?

Adresa de mail nu va fi publicată. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, alte jigniri sau injurii se vor sancționa cu cenzurarea parțială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta. Site-ul Presasm.ro nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea revine integral autorului comentariului.
Mai multe despre autostrada Codrului
Lucrările la Autostrada Codrului demarează greu. Noi dispute între autorități și firme

Închide