Municipiul Satu Mare, oficial în scenariul galben. Masca devine obligatorie și pe stradă


Masca de protecție devine obligatorie și în municipiul Satu Mare, orașul Negrești Oaș și comuna Acâș. Decizia aparține Comitetului Județean pentru Situații de Urgență, după ce incidența cazurilor din cele trei localități a depășit 1.5, iar în municipiul Satu Mare este de 1.83. În 14 localități din județ, masca a devenit obligatorie în spațiile publice. Potrivit informării, decizia se aplică deja din cursul zilei de astăzi, 28 octombrie.

Astăzi, 28 octombrie 2020, Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Satu Mare a adoptat Hotărârea nr.42 din 28.10.2020 privind completarea Hotărârii CJSU nr.39/23.10.2020 cu privire la stabilirea şi aprobarea măsurilor care se aplică la nivelul judeţului Satu Mare pentru prevenirea şi combaterea infecțiilor generate de COVID-19.


Excepții de la purtatul măștii. Când îți poți da masca jos pe stradă


Conform hotărârii adoptate, principalele măsuri de prevenție suplimentare prevăzute în perioada următoare sunt:

Art.1.
(1) Se adoptă obligativitatea purtării măștii de protecție, astfel încât să acopere nasul și gura pentru toate persoanele începând de la vârsta de 5 ani prezente în toate spațiile publice din afara locuinței, în toate Unitățile Administrativ Teritoriale din județul Satu Mare în care rata incidenței la mia de locuitori depășește cifra de 1,5 conform anexei la prezenta hotărâre.
(2) Prezenta reglementare se actualizează la fiecare 48 de ore cu introducerea obligativității prevăzute la pct.(1) în UAT-urile care ating/depășesc cifra de 1,5/1000 de locuitori.

Art.2.
Se menține obligativitatea respectării măsurilor dispuse în anexa la Hotărârea CJSU nr.35/16.10.2020.

Noile localitățile în care purtarea măștii de protecție devine obligatorie în toate spațiile publice exterioare începând cu data de 28 octombrie sunt: municipiul Satu Mare, orașul Negrești-Oaș și comuna Acâș.

Se menține obligativitatea purtării măștii de protecție în toate spațiile publice exterioare pe raza comunelor: Cămin, Călinești-Oaș, Tiream, Foieni, Crucișor, Ciumești, Socond, Căuaș, Păulești, Vetiș și Căpleni.

Lista unităților administrativ-teritoriale unde incidența cumulată a cazurilor în ultimele 14 zile a atins/depășesc cifra de 1,5/1000 de locuitori

Incidența în cele trei unități administrativ-teritoriale

 1. SATU MARE 1,839
 2. ACÂȘ 1,637
 3. NEGREȘTI OAȘ 1,514

Lista localităților sătmărene în care masca este obligatorie pe stradă

 1. Municipiul Satu Mare
 2. Orașul Negrești-Oaș
 3. Acâș
 4. Cămin
 5. Călinești-Oaș
 6. Tiream
 7. Foieni
 8. Crucișor
 9. Ciumești
 10. Socond
 11. Căuaș
 12. Păulești
 13. Vetiș
 14. Căpleni

Citește și:

Municipiul Satu Mare este neoficial în scenariul galben. Rata de infectare: 1.8, autoritățile ezită

COVID-19 Satu Mare: 54 de cazuri noi, în ultimele 24 de ore

Toate școlile din Carei și Satu Mare, în scenariul galben. Municipiile, în prag de 1.55 Comments on "Municipiul Satu Mare, oficial în scenariul galben. Masca devine obligatorie și pe stradă"

 1. Controale ample și peste tot în județ !!!. Poliția, DSP, precum și toate autoritățile abilitate !!!.

  View Comment
 2. Ghiță Pop | octombrie 28, 2020 at 22:26 |

  La Negresti nu se poarta nici pe interior de către unii cetățeni, o sa vedem cum o vor purta in aer liber. Ar trebui înăsprite controalele.

  View Comment
 3. Dacă autoritățile nu le vor purta, nici să nu se aștepte la ceva bun

  View Comment
 4. ….să fim serioși cu toată ipocrizia asta de măști.

  View Comment
 5. Daca umblati fara masca si sunteti amendati, nu are rost sa sariti in gatul politistului deoarece el doar aplica HG-ul promulgat. Respectuos acceptati procesul verbal si cu un avocat il contestati in instanta. Fiind o masura neconstitutionala, amenda va fi anulata cel mai probabil. Hai sa dam de lucru justitiei romane, daca tot au astfel de salarii uriase si pensii speciale.

  View Comment

Tu ce părere ai?

Adresa de mail nu va fi publicată. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, alte jigniri sau injurii se vor sancționa cu cenzurarea parțială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta. Site-ul Presasm.ro nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea revine integral autorului comentariului.
Mai multe despre coronavirus, coronavirus Satu Mare, COVID-19 Satu Mare
FOTO. Controale anti-COVID-19 în trenurile și gările sătmărene. Polițiștii au dat și amenzi

Închide