SURSE: Municipiul Satu Mare, în scenariul roșu! Autoritățile iau în calcul noi restricții


Potrivit informațiilor PresaSM, datele Direcției de Sănătate Publică Satu Mare arată că municipiul Satu Mare a depășit incidența de trei cazuri la mia de locuitori, pragul de la care se pune în aplicare scenariul roșu. Autoritățile verifică acum dacă printre cazurile înregistrate nu se află și cetățeni din alte localități.

Municipiul Satu Mare a depășit rata de trei cazuri la mia de locuitori, potrivit informațiilor PresaSM. În aceste condiții, municipiul ar trebui să treacă în scenariul roșu.

Autoritățile verifică la această oră dacă toți cei care s-au testat pe raza municipiului Satu Mare sunt efectiv locuitori ai orașului, sau au venit din alte localități pentru a se testa.

O decizie oficială a Comitetului Județean pentru Situații de Urgență este așteptată în cursul zilei de mâine.

Scenariul roşu înseamnă trecerea tuturor şcolilor, grădiniţelor, creşelor şi after school-urilor din aceste localităţi la învăţământul online, obligativitatea purtării măştilor în toate spaţiile deschise, interzicerea servirii clienţilor în restaurante, cafenele şi baruri, precum şi suspendarea activităţii sălilor de jocuri de noroc și activitățile cu publicul în instituțiile de cultură.

Săptămâna trecută, Instituția Prefectului atrăgea atenția asupra faptului că municipiul Satu Mare se apropie tot mai mult de pragul de 3 cazuri la mia de locuitori și făcea apel la cetățeni să adopte un comportament responsabil pentru a preveni creșterea infecțiilor.

Tot mai multe școli au solicitat Inspectoratului Școlar Județean trecerea în scenariul roșu.

Potrivit ultimelor date comunicate oficial, incidența la nivelul municipiul Satu Mare era de 1,8 cazuri la mia de locuitori. În schimb, în ultimele cinci zile, în medie, județul a confirmat câte 74 de cazuri zilnice.

În această după-masă este programată o ședință a Comitetului Național pentru Situații de Urgență, care ar putea duce la noi restricții, pe măsură ce cazurile înregistrate la nivel național sunt tot mai multe.2 Comments on "SURSE: Municipiul Satu Mare, în scenariul roșu! Autoritățile iau în calcul noi restricții"

  1. astia i-si bat joc de noi? incidenta cazurilor pe municipiu este de 510 in ultimile 2 saptamani la 119000 locuitori. cum le ies lor peste 3 la mie? din pix sau nu stiu sa socoteasca. sau fac ca si cu masca, cand ne pun o purtam la 1,2 incidenta de cazuri si nu 1.5 cum scrie legea?

    View Comment
  2. Cu cat mai mulți se îmbolnăvesc, cu atât mai repede trecem peste acest teatru. Nu pandemia neg dar modul de abordare este de tot râsul. Cu cine să ne lăsăm copiii de grădiniță sau școlarii mici? Nu e treaba voastră (politicieni)? Va fi și a voastră când cetățenii vor năvăli la voi în casă și vă cer socoteală pentru haosul și sărăcia provocat. Oamenii trec în șomaj, facturile vor fi neachitate. Vin sărbătorile, nu iutați, nu vor fi bani de cadouri.

    View Comment

Tu ce părere ai?

Adresa de mail nu va fi publicată. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, alte jigniri sau injurii se vor sancționa cu cenzurarea parțială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta. Site-ul Presasm.ro nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea revine integral autorului comentariului.
Mai multe despre coronavirus, coronavirus Satu Mare
Ludovic Orban, mesaj pentru românii care se pregătesc să vină acasă de sărbători

Închide