Luminații în vremea pandemiei. Episcopia Ortodoxă face noi recomandări pentru sătmăreni


Episcopia Ortodoxă a Maramureșului și Sătmarului a transmis un set de reguli și i-a rugat pe credincioși să respecte măsurile de siguranță sanitară. Potrivit comunicatului, se vor evita parastasele comune în cimitir, iar persoanele care participă la liturghii vor trebui să poarte mască.

Episcopia Ortodoxă a Maramureșului și Sătmarului a transmis prin intermediul unui comunicat de presă un set de reguli care vor fi impuse odată cu Luminiațiile din acest an, în contextul în care mai multe localități din cele două județe au trecut de pragul de 3 cazuri la mia de locuitori.

“Pentru buna organizare a Slujbelor de pomenire a morţilor, pentru siguranţa preoţilor şi credincioşilor participanţi, recomandăm ca:

1. Slujbele de parastase să fie săvârşite individual la fiecare loc de veci, evitându-se parastasele comune din cimitir;

2. Persoanele care participă la slujbele de pomenire să poarte mască;

3. Preoţii parohi, sau administratorii cimitirelor vor asigura la intrare în cimitir dezinfectant şi-i vor informa pe credincioşi de obligativitatea purtării măştii şi respectarea distanţei dintre persoane”, se arată în comunicatul transmis de Episcopia Ortodoxă Română a Maramureșului și Sătmarului.

Episcopia face și un apel la credincioși, pe care îi roagă să respecte regulile de protecție sanitară.

“În această perioadă, deosebit de grea pentru toată lumea, avem datoria creştinească de a ne îngriji unii pe ceilalţi, iar acest lucru îl putem face prin respectarea normelor sanitare, dar avem şi obligaţia morală de a-i pomeni pe cei adormiţi din neamurile noastre. Dumnezeu să-i ierte şi să-i odihnească pe toţi cei adormiţi şi să le facă veşnică odihnă!”, mai precizează sursa citată.Fii primul care comentează! despre "Luminații în vremea pandemiei. Episcopia Ortodoxă face noi recomandări pentru sătmăreni"

Tu ce părere ai?

Adresa de mail nu va fi publicată. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, alte jigniri sau injurii se vor sancționa cu cenzurarea parțială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta. Site-ul Presasm.ro nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea revine integral autorului comentariului.
Mai multe despre Ziua Morților
Prognoza meteo pentru următoarele săptămâni. Cum va fi vremea de Ziua Morților

Închide