Milioane de euro în aparatură la Spitalul Județean! Cu atitudinea personalului este problema

Ministerul Sănătății a alocat pentru achiziționarea aparaturii medicale și echipamentelor pentru spitalele aflate în subordinea Consiliului Județean Satu Mare o sumă de peste patru milioane de euro. Problema este cu atitudinea personalului medical, căruia deși i s-a mărit salariul, manifestă în continuare o relativă indiferență față de problemele pacienților. 

După ce în urmă cu două săptămâni Ministerul Sănătății a stabilit repartizarea a 12,2 milioane de lei pentru Spitalul Județean de Urgență Satu Mare, Spitalul Orășenesc Negrești-Oaș și Spitalul de Pneumoftiziologie, autoritatea de stat în domeniul sănătății publice a decis să crească valoarea acestei sume la 19,6 milioane de lei.

Astfel, pe lista cu aparaturi și echipamente medicale pentru Spitalul Județean de Urgență Satu Mare se mai regăsesc un computer tomograf, un instrumentar laparoscopic și aparatură laparoscopică, cinci incubatoare cu servocontrol, un fibroscan, un sistem de ultrasonografie performant, aparat de curățat cu ultrasunete pentru instrumentar, aparat de sigilat pungi rotativ, două mese de împachetat, două mașini de spălat și dezinfectat, precum și o stație de tratare apă și o trusă videoendoscopie pentru ERCP.

Listei pentru Spitalul Orășenesc Negrești-Oaș i-au fost adăugate alte 9 aparaturi necesare unității sanitare: un mamograf, un sistem complet videoendoscopie cu gastroscop și colonoscop, două ventilatoare mecanice, un defibrilator automat cu pacemaker extern integrat, două sisteme de încălzire externă a pacientului, un electrocardiograf cu 12 canale și un sistem de intubație dificilă și de rutină.

Ministerul Sănătății a suplimentat și necesarul Spitalului de Pneumoftiziologie cu 180 de paturi de spital, două poligrafe, un plestimograf, un aparat automat sterilizare endoscoape, două instalații gaze medicale și un videofibrobronhoscop.

Cele 19,6 milioane de lei prevăzute în total pentru spitalele din subordinea Consiliului Județean Satu Mare provin din fondurile alocate de la bugetul de stat pe anul 2019. Suma reprezintă 90% din valoarea echipamentelor medicale, diferența fiind asigurată de către Consiliul Județean Satu Mare.

1 Comment on "Milioane de euro în aparatură la Spitalul Județean! Cu atitudinea personalului este problema"

  1. Stau de dimineata cu cineva suspect de fractura la picior si de citeva ore nu ii fac radiografie ca nu au brancardier sa il duca la film . Astia isi bat joc

    View Comment

Tu ce părere ai?

Adresa de mail nu va fi publicată. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, alte jigniri sau injurii se vor sancționa cu cenzurarea parțială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta. Site-ul Presasm.ro nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea revine integral autorului comentariului.
Mai multe despre Ministerul Sănătății
Șanse mai mari pentru pacienții sătmăreni cu AVC. Decizia luată de ministerul Sănătății

Închide