Senatorul sătmărean Gabriel Leș, inițiator și susținător al securizării armate a României

Primul dintre cele opt programe de înzestrare la care a lucrat în calitate de secretar de stat, apoi ca ministru al Apărării, senatorul PSD de Satu Mare, Gabriel Leș, alături de echipa și colegii din Ministerul Apărării, este aproape de a se concretiza prin achiziția strategică pentru securizarea spațiului aerian al României.

Prin raportul favorabil dat astăzi proiectului de lege pentru realizarea “Capabilităţii de apărare aeriană cu baza la sol” aferentă programului de înzestrare esenţial “Sistem de rachete sol-aer cu bătaie mare (HSAM)”, de către Comisia pentru Apărare, ordine publică și siguranță națională din Senat, achiziția sistemelor Patriot intră în linie dreaptă.

”Ca membru al Comisiei, asigur Armata României de întreg sprijinul nostru pentru achiziţionarea celor mai moderne echipamente pentru a-și putea duce la îndeplinire misiunile încredințate, Parlamentul fiind un partener pe care se poate baza în plan legislativ. Chiar dacă nu există un program de offset, pentru că în achizițiile între guverne nu se poate apela la aceste măsuri compensatorii, Raytheon, producătorul sistemelor de rachete Patriot, a semnat un Memorandum de Înțelegere cu Aerostar Bacău, pentru a permite industriei de apărare să contribuie la producerea și mentenanța fiecărui sistem Patriot livrat în România”, a declarat Gabriel Leș.

Acest prim pas în domeniul achizițiilor strategice ale Armatei Române, întărește parteneriatul strategic cu SUA, contribuie la consolidarea flancului Estic al NATO și este garanția angajamentelor asumate de România în fața partenerilor externi.

Fii primul care comentează! despre "Senatorul sătmărean Gabriel Leș, inițiator și susținător al securizării armate a României"

Tu ce părere ai?

Adresa de mail nu va fi publicată. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, alte jigniri sau injurii se vor sancționa cu cenzurarea parțială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta. Site-ul Presasm.ro nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea revine integral autorului comentariului.
Mai multe despre armata
Asta da! Militarii din județul Satu Mare, puși la dietă și sport. Ce vor mânca de acum înainte

Închide