Un investitor uriaș din județ va aduce muncitori din Ucraina și Republica Moldova

Fabrica de mobilă Polipol din Foieni va aduce muncitori din Republica Moldova și Ucraina pentru a acoperi deficitul de forță de muncă, cu care se confruntă și la care nu găsește o altă soluție în România.

Potrivit reprezentanților companiei, gradul de fluctuaţie a personalului este de 15%. Foarte mare pentru orice fabrică care caută o relativă stabilitate.

”Încercăm să reducem fluctuaţiile de personal. Ne gândim să aducem forţă de muncă din Republica Moldova şi Ucraina. Încă nu am început lucrările de recrutare. Costurile sunt prea mari pentru a aduce personal din Asia, din ţări precum China, Nepal sau Vietnam. Ne uităm spre ţările din apropiere“, a declarat Dan Brumboiu, directorul general al Polipol.

Reamintim că firma Tehnic Asist a apelat la muncitori din Vietnam, în condițiile în care județul Satu Mare se află într-o criză a forței de muncă.

“Un număr de 33 de muncitori vietnamezi (…). Aceștia reprezintă în acest moment 10% din efectivul de muncitori angrenați pe șantierele deschise de TAS în Botoșani, Maramureș, Satu Mare și București, urmând ca procentul să crească în perioada imediat următoare la 20%, când numărul lor va ajunge la 60″, a declarat un reprezentant al Tehnic Asist.

Demersurile au început la finalul anului trecut, când o delegație a companiei botoșănene s-a deplasat în Vietnam și a făcut o selecție a muncitorilor, contractul derulându-se printr-o firmă specializată în recrutarea de forță de muncă din zona asiatică.

PresaSM anunța încă din 25 iunie 2018 că Tehnic Asist, unul dintre cei mai mari asfaltatori din județul Satu Mare, va aduce 50 de muncitori din Vietnam. Deja le-au pregătit locuințe speciale în localitatea Odoreu. Și asta pentru că în județul Satu Mare nu mai găsesc persoane dispuse să muncească în acest domeniu. În special, pe locurile de muncă unde nu este necesară vreo calificare.

Un alt exemplu foarte bun este chiar cel mai mare angajator din județul Satu Mare, Draxlmaier, care a fost nevoit să aducă muncitori de la unitățile de producție din Republica Moldova, Serbia sau chiar Tunisia.

Și asta pentru că sătmărenii acuză atât munca grea cât şi salariile mici. Care au dus, de altfel, la declanşarea unei greve la fabrica din Satu Mare în cursul lunii mai a anului trecut. La acea dată, angajatorul a fost nevoit să majoreze salariile de bază pentru a-i determina pe angajaţi să renunțe la această formă de protest, care amenința să se extindă la toate schimburile


locuri de munca satu mare

Fii primul care comentează! despre "Un investitor uriaș din județ va aduce muncitori din Ucraina și Republica Moldova"

Tu ce părere ai?

Adresa de mail nu va fi publicată. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, alte jigniri sau injurii se vor sancționa cu cenzurarea parțială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta. Site-ul Presasm.ro nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea revine integral autorului comentariului.
Mai multe despre investitor
FĂRĂ PRECEDENT. Miniștrii și investitori puternici ajung în județul Satu Mare

Închide