FOTOGALERIE. Hotel de milioane de euro în Satu Mare. Copaci tăiați, se replantează alții


Sătmărenii care locuiesc pe strada Mihai Viteazul din municipiul Satu Mare, dar și cei care tranzitează zilnic această zonă, se declară revoltați de tăierile de arbori care au avut loc în cursul zilei de astăzi. Șapte arbori sănătoși au fost culcați la pământ.

Reprezentanții hotelului din zonă sunt cei care au solicitat și obținut toate avizele necesare în acest sens, după ce au investit două milioane de euro în reabilitarea clădirii aflate în zona de protecție a monumentelor istorice, pe care îl vor transforma într-un hotel.

”S-au tăiat cei șapte copaci, avem toate avizele necesare. Se vor replanta alți șase copaci maturi, achiziționați de la o firmă specializată în amenajări peisagistice. Vom pune și gazon și rondouri de flori. Vom înfrumuseța zona. Nu vrem să facem nicio parcare, decât să înfrumusețăm totul. Vă asigurăm că va arăta foarte frumos”, au spus reprezentanții investitorului pentru PresaSM.

Administratorul public al municipiului Satu Mare, Maskulik Csaba, declară că în locul celor șapte copaci tăiați vor fi replantați alți șase copaci ornamentali, urmând să se pună și gazon și flori.

”Avem toate avizele necesare, inclusiv cel de la Agenție pentru Protecția Mediului. Proprietarul hotelului a cerut tăierea celor șapte copaci pentru a replanta alți șase copaci, urmând să se pună și gazon și rondouri. Va fi ceva foarte frumos, foarte aspectuos. Nu se va face nicio parcare ecologică”, a precizat Maskulik Csaba pentru PresaSM.

Șapte copaci au fost tăiați în această dimineață pe strada Mihai Viteazul. Este vorba despre copaci sănătoși, care nu reprezentau un pericol pentru trecători.12 Comments on "FOTOGALERIE. Hotel de milioane de euro în Satu Mare. Copaci tăiați, se replantează alții"

 1. Alți cetățeni care au cerut tăierea arborilor bolnavi și retoaletarea pentru că e pură bătaie de joc ceea ce se întâmplă în Mun. Satu Mare de ce nu s-au tăiat ???

  View Comment
 2. De multe ori ajung să cadă peste mașini la câte o furtună și nu se taie copacii care ar trebui într-adevăr și se taie carw nu trebuie !!!

  View Comment
 3. Cs escrocherie mare și absolut pe față, mai ales că la doi pași e Poliția Județeană. Chiar nu se autosesizează numeni ???

  View Comment
 4. Pai dacă domnul Csaba spune ca e ok,înseamnă că știe ce spune,doar primăria a dat avizele.Despre copacii bolnavi și uscați…sa se ocupe alții,primăria da avize la copaci sănătoși.Bravo primărie !

  View Comment
 5. Este absolut scandalos !
  Chiar nu avem autorități responsabile ?
  Lipsește profesionalismul celor care ar trebui sa se autosesizeze sau lipsește curajul ?
  Cu ce argumente au fost solicitate avizele pentru aceasta bătaie de joc , cine le-a dat , in ce temei si cu ce motivare ?
  Ce argument este acela ca “proprietarul a cerut tăierea urmând sa planteze alți șase copaci … va fi ceva foarte frumos “⁉️
  Cât mai acceptam sa fim luați drept prosti ⁉️

  View Comment
 6. Un satmarean | octombrie 28, 2020 at 23:01 |

  Hai sa identificam in oraș locuri in care s-ar impune la modul obiectiv toaletarea copacilor ,sa vedem daca primăria va fi la fel de prompta …
  “ … VA FI CEVA FOARTE FRUMOS …” ?!?!?!?!?!!!!!!!!!!
  Ce fel de argument este acesta ???????? Trebuie sa ai tupeu sa dai un astfel de răspuns !!!!!!!!!!
  Este o replica de BULA !!!
  De ce sa tai copaci pentru a replanta alții ???
  Sa fim atenți la urmare …
  Reținem ca NU este in discuție un demers obscur pentru autorizarea ulterioară a vreunei parcări …
  Vom vedea !!!

  View Comment
 7. Agentia pentru Protecția Mediului ce spune ???
  Presam , solicitati un punct de vedere, este o problema de interes public , ce motive au fost avute in vedere cand a fost dat avizul ???
  Hai sa nu mai înghițim toate porcăriile care ne sunt servite cu nesimțire !

  View Comment
 8. Așa cum ne-a obișnuit , Primăria oferă o explicație de “măscărici “,.
  Presasm, poate depășiți și voi stadiul de a prezenta in treacăt un eveniment de interes pentru comunitate și insistați la Agentia de mediu sa vedem cum de au dat acceptul pentru tăierea arborilor sănătoși …

  View Comment
 9. Primăria , ca de obicei , un răspuns de tip “măscărici “!
  Presasam , va mulțumește acest răspuns ?
  Pe noi, plătitorii de impozite, NU!
  Puteți întreba , pentru noi , la cei de la mediu , care au dat aviz , pe ce se fundamentează faptic și juridic acesta ???

  View Comment
 10. Cu asemenea gandire negativa, nu e de mirare ca Satu Mare ramane mult in urma la capitolul dezvoltare fata de orasele vecine.Vrem sa progresam dar sa nu se schimbe nimic. Nu se pate asa ceva. Copacii se planteaza ,cresc,imbatranesc ,se taie si se inlocuiesc.Este un ciclu natural.Haideti sa dam un credit de incredere investitorilor si sa speram ca vom vedea ceva mai frumos in locul acelor copaci.

  View Comment
 11. Vulpea bi-polara | octombrie 29, 2020 at 14:57 |

  1. Pai ce i-au “uratit” nu-s tocmai angajatii primariei, care tund la ciot in fiecare primavara?
  2. Am un udor deja-vu…la fel a fost improprietarit un fiu de bastan, cu o parcela de langa La Mircea, ca cica a pus pomisori si a infrumusetat zona.
  3. Cum de pe investitoru asta nu la strans administratia locala de outze, sa “infrumuseteze” toata sttrada? Ca le Lidl i-a pus sa faca drumuri,giratorii etc?

  View Comment
 12. Cetățeanul | octombrie 30, 2020 at 09:46 |

  Sunt foarte curios cât a costat avizul pentru tăierea a 6 copaci,eu pe un bulevard trebuia să platesc pentru 2 tulpini de tufis 2200 ron

  View Comment

Tu ce părere ai?

Adresa de mail nu va fi publicată. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, alte jigniri sau injurii se vor sancționa cu cenzurarea parțială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta. Site-ul Presasm.ro nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea revine integral autorului comentariului.
Mai multe despre Hotel, investiție
„Băț și morcov”: Cursuri obligatorii de afaceri pentru administratorii de firme și fonduri nerambursabile – propuneri pentru viitorul Guvern

Închide