FOTO/VIDEO. Protest pe Autostrada Codrului: “Asta-i o bătaie de joc! De povești suntem sătui!”


Sătmărenii care locuiesc în localitățile deservite de drumul județean 193 A au ieșit din nou în stradă. Lucrările de întreținere trebuiau să înceapă astăzi, dar Consiliul Județean și firma din Cluj au avut neînțelegeri. Oamenii spun că s-au săturat de promisiunile și scuzele autorităților și vor o rezolvare rapidă având în vedere că starea drumului le pune în pericol sănătatea, iar impactul economic și social este unul considerabil. 

Sătmărenii au protestat din nou în localitatea Amați, supărați pe faptul că nici astăzi nu au început lucrările la drumul județean care ar trebui să-i deservească.

“Pe ei nu-i interesează că noi, din banii noștri, cu sudoarea noastră ne-am cumpărat mașinile. Ei se duc cu mașinile cumpărate de prostime. Pe ei nu îi doare dacă li se duce roata. Dar noi o reparăm cu sudoarea frunții noastre”, a spus o sătmăreancă.

“Să dea Dumnenezu ca și ei să se plimbe doar pe drumuri din astea”, le-au urat protestatarii autorităților.

“Noi de povești ne-am săturat! Asta, asta-i deja o bătaie de joc”, a spus un alt protestatar când a fost întrebat de rezultatele discuțiilor purtate până acum cu autoritățile județene.

Oamenii se plâng că praful le pune sănătatea în pericol, la fel și craterele din șosea. În plus, când faci aproape o oră pentru a parcurge doar 10 km, este afectată viața socială, dar și cea economică.

Situația durează de trei ani de zile, iar oamenii arată cu degetul spre actuala conducere a Consiliului Județean. Deși o delegație a protestatarilor a discutat cu autoritățile, promisiunile că vor începe lucrările în cursul zilei de astăzi nu s-au materializat. Protestatarii spun că autoritățile județene îi mint în mod constant, dar drumul rămâne impracticabil.

“Ei cu bună știință au tergiversat”, a spus un alt protestatar care i-a acuzat pe cei din CJ de rea-voință.

Oamenii acuză și politizarea situației, cu predentenții la funcțiile de conducere venind să stea de vorbă cu oamenii doar din motive pur electorale. Dar cetățenii s-au săturat și nu mai vor să audă de promisiuni.

Cetățenii caută noi forme de protest

Ajunși la capătul răbdărilor, speranța oamenilor cade în perioada pre-electorală, care i-ar putea sensibiliza pe poticieni.

“O să apară cu găletuțele, alții care să ne ofere soluții, lucruri care după care se termină campania, vor fi uitate. Aici putem veni tot a doua zi să ne întâlnim”, a spus un alt localnic.

În aceste condiții, sătmărenii se gândesc și la noi forme de protest, care ar putea fi deranjante pentru liderii Consiliului Județean.

“Să mergem cu mașinile și să ne plimbăm prin centru. Este dreptul nostru de circulație. Mergem și ne plimbăm până se satură de noi”, a spus unul dintre protestatari.

Lucrările nu au început: CJ și firma din Cluj nu s-au înțeles

Președintele Consiliului Județean Satu Mare, Pataki Csaba, a declarat pentru PresaSM, că firma Diferit din Cluj trebuia să înceapă astăzi lucrările de reparații a DJ193A, dar acest lucru nu s-a întâmplat din cauza unor neînțelegeri între Consiliul Județean și firma executantă.

Este important de precizat că firma ar fi solicitat împărțirea lucrării pe mai multe tronsoane, iar Consiliul Județean s-ar fi opus. Acesta ar fi și motivul pentru care nu s-au început astăzi lucrările. Într-un final, reprezentanții Condiliului Județean au cedat și au fost de acord cu această solicitare, urmând ca astăzi să se semneze un act adițional la contract, iar începând de mâine să se intervină în teren.

”Lucrările făcute de către cei de la Diferit nu au rezistat peste tot, am avut o serie de obiecții. Totuși, astăzi trebuiau să fie în teren, dar nu s-au dus. Au cerut ruperea lucrărilor pe tronsoane, iar noi nu am fost de acord. Totuși, cererea lor este de înțeles, așa că astăzi le-am comunicat că suntem de acord cu reetapizarea lucrărilor. Sperăm ca mâine să înceapă lucrările”, a precizat Pataki Csaba, pentru PresaSM

Prostestul de astăzi vine după ce la finalul lunii trecute a mai avut loc un protest similar la care au participat și autoritățile locale din satele tranzitate de DJ 193A. Proteste similare au avut loc și pe parcursul anului trecut.

Citește și:

FOTO/VIDEO. Protestatarii, mesaj către conducerea CJ Satu Mare: “Intrăm peste ei”

FOTO/VIDEO. Protest pe Autostrada Codrului. Drumul județean “arată ca după bombardament”

Lucrările la Autostrada Codrului demarează greu. Noi dispute între autorități și firme1 Comment on "FOTO/VIDEO. Protest pe Autostrada Codrului: “Asta-i o bătaie de joc! De povești suntem sătui!”"

  1. De ce nu ati cerut de la Coica acuma 4ani in urma sa va faca PSD daca tot o dati pe rasism sau de la M. Govor nimeni nu a facut nimica nu

    View Comment

Tu ce părere ai?

Adresa de mail nu va fi publicată. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, alte jigniri sau injurii se vor sancționa cu cenzurarea parțială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta. Site-ul Presasm.ro nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea revine integral autorului comentariului.
Mai multe despre autostrada Codrului, Consiliul Județean Satu Mare, infrastructură rutieră, Pataki Csaba
FOTO. A început asfaltarea pe cel mai “nou” drum național din județul Satu Mare

Închide